Publicerad 2014-06-11 22:16:00 i Recept,
Detta är raw food-rullarna för alla tillfällen! Som ett snabbt mellanmål hemma eller som tilltugg på en fest gör de alltid succé. Har testat att göra dem med flera olika sorters kål och favoriten är definitivt brysselkål! Även grönkål passar bra, men när dessa kålsorter inte är i säsong så kan vitkål funka. Vad gäller tahini så är det extremt stor skillnad i smak mellan olika märken och man ska pröva sig fram till sin favorit! Vår favorit är den libanesiska tahinan från Sevan, den är perfekt sträv med en kraftig sesamsmak. Även Kung Markattas saltade är god men liiiite för salt. Urtekrams däremot smakar som jordnötssmör utan socker...
För ca 15 st
- Ca 500 g av valfri kålsort (varierar med kålsort, grönkål är luftigare och då behövs det mindre etc)
- 3-4 noriark
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk tahini
- 1 msk olivolja
- Saften från en halv citron
- Tamarisoja
Gör såhär
- Strimla kålen fint.
- Pressa vitlöken och blanda denna med tahini, olivolja och citron till en dressing.
- Smaksätt dressingen med tamarisoja till önskad sälta.
- Massera kålen med dressingen.
- För att göra rullarna; placera noribladen med den blanka ytan nedåt. Portionera ut lagom med kålblandning och rulla ihop. Fäst änden med hjälp av lite vatten.
- Skiva upp rullarna med en vass kniv.